!בתיאבון

המתכונים שלנו

נתחי סלמון בסויה וסילאן

מצרכים:

נתחי סלמון

סויה

סילאן

ג׳ינג׳ר

רסק עגבניות

פלפל שחור

 

אופן הכנה: 

  • מרינדה מ- סויה ,סילאן,שום ,ג'ינגר ומעט רסק עגבניות ופלפל שחור.
    משרים את הסלמון כשעה וחצי.
    מחממים תנור לחום גבוה
    מכניסים את הסלמון עד לקבלת גוון קרמלי שחום.
    מוכן!

  • בנתיים גזר בצל ושום במחבת עד לריכוך הגזר

  • מגישים הכל יחד ע״ג אורז לבן.

 

!בתיאבון

פשטידת בריאות

מצרכים:

1 ק״ג אטריות ורמצ׳ילי

1 כוס גרעיני תירס מבושלים

2 בצלים קצוצים

1 כוס אבקת קמח תופח

1 כף אבקת אפיה

1 כף חומץ

5 קישואים מגורדים (עם הקליפה)

1 גביע קוטג׳ 9%

250 ג״ר גבינה מלוחה קשה 

מים/חלב עד שמתקבלת בלילה במרקם של יוגורט

מלח

פלפל

כמון

 

אופן הכנה:

  • מערבבים את כל החומרים

  • יוצקים לתבנית (רצוי סיליקון)

  • מכניסים לתנור ל 170 מעלות עד להזהבה

  • ממתינים שיתקרר ומוציאים מהתבנית

 

 

!בתיאבון

קציצות עוף בסלק

 

 

מצרכים:

4 כפות שמן (עדיף שמן זית)

סלרי

2 יחידות סלק

חצי צרור פטרוזיליה

1 פרוסת לחם

1 ק"ג חזה עוף טחון

קינמון טחון

פלפל שחור

מלח

כמון

 

אופן הכנה:

מטגנים את הבצל עד שמזהיב, מוסיפים את גבול הסלרי קצוץ.

מוסיפים את הסלק, חתוך לקוביות.

מתבלים: מלח, פלפל, כמון (ניתן להוסיף אבקת מרק עוף ללא מונוסודיום)

מוסיפים מים (חצי סיר) מבשלים כשעה.

מכינים קציצות- עוף, לחם רטוב, פטרוזיליה קצוצה, בצל קצוץ, קינמון, כמון.

מבשלים כ 20 דקות.

מומלץ להגיש עם אורז מלא.

 

!בתיאבון

!בתיאבון

עוף עם במיה ברוטב (המתכון שהילדים בגן אוכלים)

 

 

מצרכים:

4 כפות שמן

4 בצלים קצוצים דק

1 פחית עגבניות מרוסקות

3 כוסות מים

2 כפות סוכר

מעט בהרט

מעט מלח

1 ק"ג חזה עוף חתוך לרצועות

שקית במיה קפואה או 1 ק"ג במיה טריה.


 

אופן הכנה:

מטגנים את הבצל עד שמזהיב, מוסיפים את העגבניות המרוסקות

מוסיפים את המים. מתבלים במלח, בהרט וסוכר.
כשמבעבע להוסיף את הבמיה, מבשלים כשעתיים ומערבבים מפעם לפעם (אם חסר נוזלים, להוסיף).
10 דק' לפני ההגשה מוסיפים את רצועות העוף,.מגישים לצד אורז
(עדיף מלא- מתכון בפעם הבאה) וסלט ירקות.

 

מתכוני עוגות המתאימים לילדים הסובלים מאלרגיות לשומשום, בוטנים, אגוזים וקאשיו

עוגה כושית שילדים אוהבים (קרין גורן)

 

חומרים לעוגה:

 

1 כוס  שמן (240 מ"ל)

 

1 כוס סוכר (200 גרם)

 

4 ביצים 

 

1 כוס אבקה להכנת שוקו חם (לא קקאו) 

 

1 מיכל שמנת חמוצה (200 מ"ל) 

 

1 כוס קמח תופח (140 גרם) 

 

לציפוי:

1/2 כוס שמנת מתוקה (120 מ"ל) 

 120 גרם שוקולד חלב (אפשר להחליף חצי משוקולד החלב בשוקולד מריר, לטעם יותר שוקולדי ופחות מתוק)  

אופן ההכנה

 טורפים יחד את כל חומרי העוגה לפי סדר הופעתם במתכון. 

 

יוצקים לתבנית ואופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים). 

בסיר על אש קטנה, מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים לקערה עם השוקולד וטורפים עד שהשוקולד נמס. 

 

יוצקים על העוגה לאחר שהיא מתקררת מעט ומניחים לעוגה להתקרר לגמרי ולציפוי להתייצב.

!בתיאבון

עוגת ביסקוויטים אוראו

 

תבנית מרובעת בגודל 24X24 ס"מ ובעומק של 3 ס"מ

 מצרכים:

כ – 30 עוגיות אוראו (קצת פחות מ – 2 חבילות)

 

למלית :

1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% או 9%

1/2 כוס (100 גרם) סוכר

1 כפית מחית או תמצית וניל

2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

מפרידים את צמד עוגיות האוראו זו מזו ומניחים בשכבה אחידה בבסיס התבנית

כשהצד של המלית פונה כלפי מעלה. במידת הצורך שוברים חלק מהעוגיות על מנת לכסות באופן אחיד

 עד כמה שניתן את הבסיס. בקערה בינונית מערבבים את הגבינה עם הסוכר ותמצית הוניל.

בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתוך

תערובת הגבינה, בכל פעם שליש מכמות הקצפת ועד לקבלת תערובת אוורירית ואחידה.

מעבירים מחצית מהמלית מעל בסיס העוגיות ומיישרים בעזרת מרית לשכבה אחידה. 

מניחים מעל שכבה נוספת של עוגיות אוראו מופרדות כשהצד של המלית פונה שוב למעלה.

מכסים במחצית השנייה של המלית ומיישרים את פניה. מעבירים לקירור.

טוחנים את העוגיות שנותרו (כ – 6-8 עוגיות) לפירורים. מפזרים בשכבה אחידה מעל העוגה ושומרים בקירור עד להגשה.

!בתיאבון

עוגת שוקולד:

מצרכים:

3 ביצים L

250 גרם (כוס ורבע) סוכר

180 מ"ל (3/4 כוס) שמן

240 מ"ל (1 כוס) חלב

60 מ"ל (1/4 כוס) מים

קורט מלח

1 כפית תמצית וניל

75 גרם (1/2 כוס) אבקת קקאו

210 גרם (כוס וחצי) קמח

כפית וחצי אבקת אפייה

75 גרם שוקולד מריר קצוץ

לציפוי:

125 גרם שוקולד מריר

125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה

לקישוט:

סוכריות צבעוניות

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית.

בקערה גדולה טורפים יחד במטרפה ידנית ביצים, סוכר, שמן, חלב, מים, מלח ווניל לתערובת אחידה.

מנפים פנימה אבקת קקאו, קמח ואבקת אפייה וטורפים היטב עד שהתערובת אחידה ושוקולדית.

יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים שוקולד קצוץ מעל.

אופים במשך 35-45 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

מצננים לחלוטין לפני הציפוי.

ציפוי שוקולד: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה.

מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.

יוצקים את הציפוי על גבי העוגה ומצננים כ-1/2 שעה במקרר.

מחלצים את העוגה מהתבנית ומקשטים בסוכריות צבעוניות בנדיבות.

מתכוני עוגות המתאימים לילדים הסובלים מאלרגיות לחלב ומוצריו

!בתיאבון

עוגת שוקולית גדולה , קלה ליום הולדת    -ללא חלב 

*חשוב לוודא שכל המוצרים ללא חלב /פרווה

תבנית : 3040X 

מצרכים:

8 ביצים
כוס אבקת שוקולית
300 ג' סוכר (כוס וחצי)
2 כוסות מיץ תפוזים
כוס וחצי שמן
560 ג' קמח תופח (44 כוסות)

ציפוי שוקולד:
250 ג' שוקולד מריר פרווה
 כוס שמנת צמחית / ריץ לפרווה

אופן ההכנה:

1. להקציף ביצים וסוכר לקרם תפוח. להוסיף את המצרכים "הרטובים" את השוקולית ובסוף במינימום עירבוב את הקמח.

2. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.

3. להמיס במיקרו את מצרכי הציפוי ולערבב לתערובת אחידה. לצקת על העוגה ברגע שהיא יוצאת מהתנור. העוגה סופגת את הקרם  ויוצאת עסיסית ונהדרת.

הערות:
העוגה מספיקה ל 35 – 40 ילדים

!בתיאבון

עוגת שוקולד עסיסית בטירוף-  קארין גורן

 

 

עוגת שוקולד מפתיעה: ההכנה מהירה, החומרים לא יקרים והיא אפילו פרווה- אבל כל כך טעימה...

 

כמות: 3 תבניות אינגליש קייק

 

חומרים:

 

2.5 כוסות קמח

 

2 כוסות סוכר

 

2/3 כוס קקאו

 

1/3 כוס שוקולית

 

2 כפיות אבקת אפייה

 

1 כפית אבקת סודה לשתייה

 

3 ביצים

 

1 כוס שמן

 

2 כוסות מים

 

2 שקיות וניל+כף תמצית וניל

 

 

לציפוי:

 

ממרח שוקולד פרווה  (בערך כוס) מדולל במעט מים רותחים (בערך 1/4 כוס)

 

אופן ההכנה 

 

 

מכינים את העוגה:

מחממים תנור ל-170 מעלות.

 

בקערה מערבבים קמח, סוכר, קקאו, שוקולית, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה.

 

בקנקן טורפים ביצים עם שמן, מים, סוכר וניל ותמצית וניל. מוזגים לקערה עם הקמח וטורפים לתערובת חלקה. מוזגים ל-3 תבניות משומנות בתרסיס שמן ואופים כ-45 דקות עד שהעוגות ספוגיות למגע וקיסם יוצא עם פירורים לחים. 

 

 

מכינים את הציפוי, מצפים ומקשטים:

מערבבים כמה כפות ממרח שוקולד עם מים רותחים, עד למרקם של רוטב סמיך. מוזגים על העוגות ומניחים לו להיספג בחלקו. מפזרים מעל קישוטים אם רוצים. 

מתכוני עוגות המתאימים לילדים הסובלים מאלרגיות לבייצים

!בתיאבון

עוגת וניל טבעונית (2 אינגליש קייק)

2 כוסות קמח תופח (לא מומלץ להחליף בקמח רגיל ואבקת אפיה)

1 כפית שטוחה של אבקת אפיה

2/3 כוס סוכר חום או סוכר קנים

קורט מלח

כף גרד תפוז

כוס וחצי חלב צמחי שאוהבים- כמו סויה במתיקות מעודנת או שקדים

1/2 כוס שמן קנולה

1/2 כפית תמצית וניל

כף חומץ תפוחים או הדרים                       

 מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפיה, הסוכר והמלח.

יוצרים גומה ומוזגים לתוכה את החלב, השמן, גרד התפוז ותמצית הוניל. מערבבים היטב יחד עד שהתערובת אחידה אך לא יותר. מוסיפים את החומץ ומערבבים.

מעבירים לתבניות אינגליש קייק משומנות, עטרות קאפקייק או תבנית מרובעת בינונית.

אופים בחום של כ 175 מעלות עד להזהבה יפה, בין 20 ל 35 דקות, תלוי בגודל התבנית.                       

קרן חברה של לירן אלמגור: אין בעיה להפוך אותה לעוגת תפוזים עם מיץ תפוזים במקום החלב

!בתיאבון

עוגת וניל טבעונית (2 אינגליש קייק)

2 כוסות קמח תופח (לא מומלץ להחליף בקמח רגיל ואבקת אפיה)

1 כפית שטוחה של אבקת אפיה

2/3 כוס סוכר חום או סוכר קנים

קורט מלח

כף גרד תפוז

כוס וחצי חלב צמחי שאוהבים- כמו סויה במתיקות מעודנת או שקדים

1/2 כוס שמן קנולה

1/2 כפית תמצית וניל

כף חומץ תפוחים או הדרים                       

 מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפיה, הסוכר והמלח.

יוצרים גומה ומוזגים לתוכה את החלב, השמן, גרד התפוז ותמצית הוניל. מערבבים היטב יחד עד שהתערובת אחידה אך לא יותר. מוסיפים את החומץ ומערבבים.

מעבירים לתבניות אינגליש קייק משומנות, עטרות קאפקייק או תבנית מרובעת בינונית.

אופים בחום של כ 175 מעלות עד להזהבה יפה, בין 20 ל 35 דקות, תלוי בגודל התבנית.                       

קרן חברה של לירן אלמגור: אין בעיה להפוך אותה לעוגת תפוזים עם מיץ תפוזים במקום החלב